SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hestra Skid- och sportklubb
Alpina

Grupp U10

Här kan du vara med om du är mellan 8 och 10 år. Denna grupp fokuserar på att ha så roligt som möjligt på skidor och lära sig svängteknik i bana. 

 

Tycker du det skulle vara kul att prova på och tävla så finns det tillfälle för det men är absolut inget måste.

 

Alla är välkomna oavsett tidigare skidvana!

 

 

Träningen:

Träningen börjar i oktober med barmarksträning 1 gång per vecka fram tills Isaberg öppnar. Man kan komma med när som helst så har man inte varit med från början är man lika välkommen. På vintern finns möjlighet att träna 2 kvällar i veckan på Isaberg. Tränare finns på plats tisdag och torsdag från det skidanläggningen öppnar och fram tills att de stänger.

 

Barmarksträningen är på Isamons Grusplan i Hestra kl 18.00 -19.00. Vill du vara med är det bara att komma. Du behöver vara klädd i kläder för utomhusträning. 

 

Läger

Klubben ordnar ett läger på snö i Sälen i mitten av december som man är välkommen att följa med på om man vill.

 

Tävlingar

Om man vill tävla så finns det tävlingar i Småland man kan vara med i. För att få tävla på tid måste man fyllt 9 år. Alla som ställer upp får pris och Hestra SSK betalar startavgiften.

 

Utrustning

Utrustning som du behöver för att vara med är hjälm, ryggskydd, carvingskidor och stavar. Kolla gärna med tränaren innan du köper utrustning så får du bättre råd än i många sportbutiker. För att träna måste man också ha ett giltigt säsongspass på Isaberg.

 

Avgifter

Alla i klubben arbetar utan ersättning men vi behöver pengar till material m.m. så vi tar ut en träningsavgift på 600 kr per år. Det behövs också ett säsongskort på Isaberg.

 

 

Du behöver också vara medlem i Hestra SSK. Vi rekommenderar att man är medlem som familj