SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hestra Skid- och sportklubb
Alpina

GRUPP U14

Här kan du var med från det året du fyller 13 tills det året du fyller 14 år. Denna grupp är inriktad på tävling i Lilla Världscupen som arrangeras av Svenska Skidförbundet.


 

Träningen:

Varje måndag och onsdag under hösten från augusti fram till det blir snö. När det blir snö på Isaberg tränar vi tisdag- och torsdagkvällar samt tävlingsfria helger eventuellt även på lördag eller söndag morgon hela vintern.

 

Läger

Vi deltar i två Smålandsläger och i ett klubbträningsläger på snö i december innan jul. I januari är vi med på regionens fartläger.

 

Tävlingar

Du tävlar i Lilla Världscupen och utmanar dina jämnåriga kompisar i ditt eget distrikt och region. Det bästa på hela säsongen är att alla som åkt minst 50% av kvalen får åka till landsdelsfinal! Kvalen går i distriktet Småland. Disciplinerna är slalom, storslalom och super-G I samband med Lilla Världscupfinalerna arrangeras det en massa roliga aktiviteter i och utanför backen.

 

Utrustning

Utrustning som du behöver för att vara med är hjälm, ryggskydd, carvingskidor för slalom, storslalom och stavar. Kolla gärna med tränaren innan du köper utrustning så får du bättre råd än i många sportbutiker. För att träna måste man också ha ett giltigt säsongspass på Isaberg.

 

Avgifter

Alla i klubben arbetar utan ersättning men vi behöver pengar till material m.m. så vi tar ut en träningsavgift på 800 kr per år. Det behövs också ett säsongskort på Isaberg.

 

Du behöver också vara medlem i Hestra SSK. Vi rekommenderar att man är medlem som familj