Hestra Skid- och Sportklubb

Seger i årets sista match
2016-12-19 08:44
Det var ett heltaggat Hestra som stegade ut på Isamons blåa golv för att spela 2016 års sista innebandymatch, med en vinst idag så går man om Skillingaryd i tabellen.

Första perioden äger Hestra fullständigt, man tillåter inte Beduinerna till några vidare avslut och d skott som kommer sker från snäv vinkel och Hesta spelarna är där och täcker. Marcus Bjärsmyr får tyvärr kliva av efter bara tre minuter spelade efter att huvudet börjat göra ont. Det skulle dock inte påverka Hestra något, Viktor Westlund gör både 1-0 och 2-0 från exakt samma position och i samma kryss. Rasmus Quiding gör ett riktigt krigarmål där han springer slalom emellan backarna och slår in en enkel backhand i öppet mål. Marcus Lenander slår in en retur på volley efter att Emil Melkersson gjort sin gubbe nere i det vänstra hörnet och avlossat ett skott. Vår profil inför matchen Viktor Westlund ville verkligen visa upp sig idag och med en minut kvar utav perioden gör han sitt tredje mål för perioden och slutresultaten efter första perioden blir 5-0.

Andra perioden är en väldigt svajig period, Beduinerna försöker att sätta en högre press på Hestra medan Hestra redan börjat bli bekväma med sin 5-0 ledning. Glädjande nog gör di blåe jobbet i defensiven, man ligger rätt i försvaret och tajtade verkligen till slottet. Hestra har några chanser att göra mål i perioden. Oliver Landberg missar öppet mål, firman Sedin-Quiding har flertalet högkvalificerade anfallslägen men denna gång är inte skärpan lika bra som i första perioden. Efter 14:13 spelade lyckas Alexander "Alle" Josefsson ta sig loss och skapa en två mot en situation, han spelar bollen i sidled till en fristående Rasmus Quiding som inte gör något misstag och slår in bollen stolpe in. 6-0 och perioden går mot sitt slut.

Tredje perioden går Hestra runt på alla spelare som är tillgängliga och testar lite olika anfallssätt. 7-0 görs genom ett skott från halvplan som styrs utav en bortaspelare i egen kasse, målet bokförs som självmål.
Beduinerna byter taktik till ett mer rakt spel med mycket skott ifrån halvplan, vilket ger utdelning efter sju minuter spelade, en styrning framför målet som spräcker Jesper Landbergs nolla. Mattias "Tyngre" Jungerby lyckas dyka upp på rätt plats vid rätt tillfälle och trycker in ett hårt handledsskott bakom en chanslös målvakt. Beduinerna gör ett mål till innan domarna blåser av matchen, 8-2 slutar matchen.

Hestra gör en av sina bästa matcher för säsongen, framförallt defensivt där man täcker väldigt mycket skott och man styr motståndaren till hörnen. Alexander "Joma" Josefsson gör en strålande match och är först i nästintill varje duell. Christoffer Stenberg har verkligen hittat rätt som back, väldigt roligt att det börjat funka för honom.

Någonting som vi tar med oss från den här matchen är följande: Hestras medspelare frågar domaren hur högt upp klubban måste vara för att det skall rendera i en utvising, svaret spelaren får "Det är en solklar utvising, men vi släpper den denna gång" skönt att höra domare som inte följer boken varje gång.

Vi önskar alla våra supportrar, sammarbetspartners och spelartrupp en God Jul & Gott nytt år!